Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vredenheim

Met een alarmsysteem in Vredenheim beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp bieden we populaire info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we hier verschillende beveiligingsbedrijven in Vredenheim en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-vredenheim

Alarminstallatie Vredenheim plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en neemt direct contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vredenheim? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vredenheim.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vredenheim?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 – €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Vredenheim.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vredenheim (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vredenheim. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ewent en Copper Safety. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Amen, Papenvoort, Grolloo en Schoonloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Vredenheim te verminderen. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vredenheim vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link + Eve, Arlo, Netamo, Eufy, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Vredenheim?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Vredenheim voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1500,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Vredenheim.


Postcodegebied: 9445

Plaats een reactie