Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aduard

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Aduard beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Aduard en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-aduard

Alarminstallatie Aduard aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aduard? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aduard.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Aduard?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Aduard.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aduard (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aduard. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Vaiani en TruPortal. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Den Horn, Niezijl, Lettelbert en Lucaswolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Aduard te verminderen. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Aduard vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam & Eufy, Eve, Hombli, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Aduard?

De kosten van een goed alarmsysteem in Aduard voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1500,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Aduard.


Postcodegebied: 9831

Plaats een reactie