Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Merselo

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Merselo voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Merselo en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-merselo

Alarminstallatie Merselo laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Merselo? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Merselo en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Merselo?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Venray hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 – €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 – €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot en met €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Merselo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Merselo (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Merselo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als TP-Link en HEKA. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Vredepeel, Smakt, Veulen en Ysselsteyn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Merselo te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Merselo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link + Arlo, Netamo, Eve, Yale, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Merselo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Merselo voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €200,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera vanaf €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Merselo.


Postcodegebied: 5815

Plaats een reactie