Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ossenwaard

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Ossenwaard voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp delen wij populaire details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder doorzoek je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ossenwaard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-ossenwaard

Alarminstallatie Ossenwaard plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ossenwaard? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier kom je erachter welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ossenwaard en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Ossenwaard?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Vijfheerenlanden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot +/- €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 – €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ossenwaard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ossenwaard (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel check je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ossenwaard. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sandisk en Holland Safety. Of klik door voor bedrijven en installateurs in t Goy, Schalkwijk, Werkhoven en Odijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ossenwaard te verminderen. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Ossenwaard vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link of Yale, Arlo, Hombli, Netamo, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ossenwaard?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ossenwaard voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1375,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €45,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €250,00 per camera. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ossenwaard.


Postcodegebied: 3989

Plaats een reactie