Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schalkwijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Schalkwijk beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Schalkwijk en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-schalkwijk

Alarminstallatie Schalkwijk aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schalkwijk? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schalkwijk en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Schalkwijk?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Houten kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 – €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 – €2950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Schalkwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schalkwijk (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schalkwijk. Zij hebben ervaring met merken als Alarmtech en Holland Safety. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Tull en ’t Waal, Zoelen, t Goy en Ossenwaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Schalkwijk te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Schalkwijk vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam & Arlo, Yale, Hombli, Eufy, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Schalkwijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Schalkwijk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1400,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Schalkwijk.


Postcodegebied: 3998

Plaats een reactie