Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Utrecht

Door middel van een alarmsysteem in Provincie Utrecht voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we betrouwbare details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Provincie Utrecht en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

Alarminstallatie Provincie Utrecht laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Utrecht? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier markeer je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Utrecht en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Provincie Utrecht?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in deze regio kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot wel €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 – €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 tot circa €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Provincie Utrecht.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Provincie Utrecht te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Provincie Utrecht?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Provincie Utrecht voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1250,00. De totale prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Provincie Utrecht.


Bekijk populaire installateurs in IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten en Vijfheerenlanden.