Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwegein

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Nieuwegein is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Nieuwegein en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-nieuwegein

Alarminstallatie Nieuwegein installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent analyseert de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwegein? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwegein en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Nieuwegein?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Nieuwegein houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 – €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nieuwegein.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwegein (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwegein. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GP en Galaxy. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Woerden, Utrecht, Oudewater en Montfoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nieuwegein te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Nieuwegein vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nieuwegein?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nieuwegein voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1050,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Nieuwegein.


Postcodegebied: 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439

Plaats een reactie