Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Utrecht

Door middel van een alarmsysteem in Utrecht beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp doorzoek je praktische details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Utrecht en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-utrecht

Alarminstallatie Utrecht laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Utrecht? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Utrecht en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Utrecht?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Utrecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €1200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Utrecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Utrecht (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Utrecht. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Intersteel en Optex. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Woerden en Nieuwegein.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Utrecht te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Utrecht vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch + Eufy, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Utrecht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Utrecht voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1125,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Utrecht.


Postcodegebied: 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie