Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Meern

Door het installeren van een alarmsysteem in De Meern beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we goede informatie over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in De Meern en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-de-meern

Alarminstallatie De Meern laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert analyseert de melding en waarschuwt de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Meern? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Meern en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in De Meern?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Utrecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in De Meern.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Meern (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Meern. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sun en Optex. Of bekijk installateurs en bedrijven in Haarzuilens, Linschoten, Vleuten en Snelrewaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen handig tips om de kans op inbraak in De Meern te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf De Meern vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, D-Link of Eufy, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in De Meern?

De kosten van een compleet alarmsysteem in De Meern voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1500,00. De precieze prijs hangt af van het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur De Meern.


Postcodegebied: 3451, 3453, 3454, 3545

Plaats een reactie