Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Linschoten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Linschoten beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we goede details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we hier verschillende beveiligingsbedrijven in Linschoten en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-linschoten

Alarminstallatie Linschoten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Linschoten? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Linschoten.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Linschoten?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Montfoort laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 tot €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Linschoten.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Linschoten (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Linschoten. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Omikron en Bosch. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Papekop, Driebruggen, Haarzuilens en De Meern.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Linschoten te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Linschoten vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link + Hombli, Arlo, Yale, Netamo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Linschoten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Linschoten voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1100,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Linschoten.


Postcodegebied: 3460, 3461

Plaats een reactie