Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rotsterhaule

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Rotsterhaule is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rotsterhaule en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-rotsterhaule

Alarminstallatie Rotsterhaule installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator analyseert de situatie en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Rotsterhaule? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rotsterhaule en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Rotsterhaule?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Rotsterhaule.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rotsterhaule (maart 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rotsterhaule. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Secuplus en Effeff. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Sintjohannesga, Oudehaske, Rotstergaast en Rottum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rotsterhaule te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rotsterhaule vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, D-Link, Bosch, Foscam + Eve, Arlo, Eufy, Yale, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Rotsterhaule?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Rotsterhaule voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1400,00. De totale prijs komt tot stand door het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Rotsterhaule.


Postcodegebied: 8463

Plaats een reactie