Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Fryske Marren

Met een alarmsysteem in De Fryske Marren beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je handige details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in De Fryske Marren en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-de-fryske-marren

Alarminstallatie De Fryske Marren laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Fryske Marren? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Zo ontdek je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Fryske Marren en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in De Fryske Marren?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente De Fryske Marren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 – €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2350,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in De Fryske Marren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Fryske Marren (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Fryske Marren. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Solo en Velleman. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Weststellingwerf en Heerenveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in De Fryske Marren te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf De Fryske Marren vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link & Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in De Fryske Marren?

De kosten van een veilig alarmsysteem in De Fryske Marren voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €900,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasdetector, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €47,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur De Fryske Marren.


Postcodegebied: 8560, 8561

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie