Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Balk

Met een alarmsysteem in Balk kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Balk en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-balk

Alarminstallatie Balk installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Balk? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Balk en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Balk?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 tot wel €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Balk.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Balk (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Balk. Zij kunnen je helpen met merken zoals Camos en ACT. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Wijckel, Ruigahuizen, Sloten en Ypecolsga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Balk te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Balk vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ + Hombli, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Balk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Balk voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1225,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €200,00 per aansluiting. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Balk.


Postcodegebied: 8560, 8561

Plaats een reactie