Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oijen

Met een alarmsysteem in Oijen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je populaire details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend check je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oijen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oijen

Alarminstallatie Oijen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oijen? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oijen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Oijen?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Oss laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oijen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oijen (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oijen. Zij werken met gangbare merken als Amex en Urmet. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Teeffelen, Lithoijen, Nuland en Nistelrode.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Oijen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oijen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, D-Link + Arlo, Eufy, Netamo, Hombli, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oijen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oijen voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €875,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oijen.


Postcodegebied: 5394

Plaats een reactie