Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Heel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Heel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we uitgebreide details over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Heel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-heel

Alarminstallatie Heel installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Heel? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Heel en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Heel?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Maasgouw beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot ongeveer €2850,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Heel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Heel (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Heel. Zij werken met gangbare merken als Betty en Recommand. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Beegden, Echt, Grathem en Baexem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Heel te limiteren. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Heel vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy of Yale, Hombli, Netamo, Arlo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Heel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Heel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Heel.


Postcodegebied: 6097

Plaats een reactie