Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baexem

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Baexem heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je praktische details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Baexem en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-baexem

Alarminstallatie Baexem plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baexem? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baexem en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Baexem?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Leudal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 – €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Baexem.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baexem (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baexem. Zij hebben ervaring met merken als Eurosafe en Suprema. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Grathem, Heel, Heythuysen en Leveroy.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Baexem te beperken. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Baexem vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, D-Link + Eufy, Arlo, Yale, Eve, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baexem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Baexem voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €825,00. De totaalprijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Baexem.


Postcodegebied: 6095

Plaats een reactie