Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buren

Met een alarmsysteem in Buren is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Buren en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-buren

Alarminstallatie Buren plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buren? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buren.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Buren?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Buren beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1800,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1450,00 tot en met €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Buren.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buren (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buren. Zij werken met gangbare merken als PowerCell en De Raat. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Neder-Betuwe, Culemborg, Tiel en Houten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Buren te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Buren vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy + Arlo, Eve, Netamo, Yale, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Buren?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Buren voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1325,00. De normale prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Buren.


Postcodegebied: 4116, 4117

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie