Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ravenswaaij

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Ravenswaaij is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij handige details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ravenswaaij en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ravenswaaij

Alarminstallatie Ravenswaaij laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ravenswaaij? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ravenswaaij en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Ravenswaaij?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Buren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Ravenswaaij.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ravenswaaij (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ravenswaaij. Zij werken met gangbare merken als Grothe en Ewent. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Everdingen, Zijderveld, Erichem en Asch.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Ravenswaaij te limiteren. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ravenswaaij vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link & Hombli, Netamo, Yale, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ravenswaaij?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ravenswaaij voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1400,00. De precieze prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Ravenswaaij.


Postcodegebied: 4119

Plaats een reactie