Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem met melding op je telefoon

Wanneer je jouw woning hebt beveiligd met een alarmsysteem dan wil je natuurlijk ook op elk moment een melding krijgen wanneer er iets aan de hand is. Dus ook als je niet thuis bent of onder weg bent wil je een melding ontvangen zodat je in ieder geval iets kunt doen. De moderne alarmsystemen sturen ook een melding naar je mobiele telefoon. Dat kan via een App op je smartphone, via het GSM-netwerk of via de vaste telefoonlijn. Op deze pagina lees je meer over de werking en het gemak van alarmmeldingen op je smartphone. Tip: bekijk direct installatiebedrijven van alarmsystemen in Zaanstad, Arnhem en Haarlemmermeer, en vraag vrijblijvend een offerte op. 

Een melding op een App op je telefoon

Wat we tegenwoordig veel zien zijn draadloze alarmsystemen die bij beweging of inbraak een melding geven naar jouw smartphone via internet. Op jouw telefoon heb je dan dus een App geïntstalleerd staan waar je 24/7 jouw woning kunt monitoren. Je kunt hier live meekijken met je bewakingscamera’s en beelden terugkijken. Wanneer er ’s nachts bepaalde bewegingen zijn rondom deuren en ramen krijg je ook een melding op je telefoon. Soms moet je nog een los abonnement afsluiten omdat deze gegevens in de cloud worden opgeslagen. Maar soms is dat niet nodig, en wordt alles ook lokaal opgeslagen (uiteraard beveiligd). Het grote nadeel van een alarmsysteem via internet is dat je afhankelijk bent van het netwerk. Als het alarm of jouw smartphone offline is dan krijg je geen meldingen.

 • Een alarm met melding naar een App op je smartphone via internet is een van de meest populaire alarmsystemen
 • Het is goedkoop, het werkt heel eenvoudig en je hebt 24/7 inzicht in wat er in en rondom je woning gebeurt
 • Je kunt het slimme alarmsysteem ook koppelen aan bijvoorbeeld Google Home of Alexa en je kunt het eenvoudig uitbreiden met een slimme deurbel, camera of extra sensoren
 • Het belangrijkste nadeel is dat je afhankelijk bent van het internet. Op het moment dat thuis het internet wegvalt of jij geen bereik hebt met je smartphone dan valt de communicatie weg

Alarminstallatie via GSM-netwerk

Een heel populair type alarm werkt via het GSM-netwerk. Dit systeem heeft een eigen SIM-kaartje en ingebouwde accu. Je bent dus niet afhankelijk van stroom of een internetverbinding. Het alarm kan namelijk op ieder moment een melding versturen. De melding gaat meestal via een SMS. De moderne GSM-alarmen hebben ook over Wifi waardoor je ook via je smartphone 24/7 kunt mee kijken. Let op: het GSM-alarm is relatief duur!

 • Een van de meest veilige alarmsystemen omdat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding of stroom
 • Dankzij de ingebouwde SIM-kaart kan het alarm een SMS-bericht uitsturen met de melding
 • Je moet dus wel een prepaid SIM-kaart in het alarm plaatsen

Een melding via de vaste telefoonlijn

Een ander type alarminstallatie dat je tegenwoordig veel minder ziet is het alarm dat melding maakt via de vaste telefoonlijn. Via het vaste telefoonnetwerk krijg je een melding als er iets ongebruikelijks in of rondom de woning gebeurt. Je bent dan niet afhankelijk van een internetverbinding thuis of op je eigen apparaat. Wel zijn dergelijke systemen afhankelijk van stroom.

 • De communicatie met het alarm verloopt via een vaste telefoonlijn
 • Niet afhankelijk van een internetverbinding in huis of op je telefoon/device
 • Het alarm in huis is wel afhankelijk van stroom en is dus uit te schakelen door inbrekers
 • Eventueel uit te breiden met een stil alarm of alarmlicht
Krijg ik een melding op mijn telefoon bij inbraak of beweging?

Ja, de moderne alarmsystemen sturen direct een notificatie naar jouw telefoon als er iets verdachts gebeurt. Dit kan via een App, SMS of via een oproep.

Hoe werkt een WIFI-alarm?

Het WIFI-alarm is aangesloten op het thuisnetwerk. Via jouw smartphone kan je jouw woning 24/7 controleren. Je kunt livebeelden van beveiligingscamera’s bekijken en beelden terugzien. Je krijg ook een melding bij beweging.

Is een alarm met internetverbinding eenvoudig onschadelijk te maken?

Een alarm met internetverbinding is afhankelijk van stroom en een actieve internetverbinding. Dit is relatief gemakkelijk uit te schakelen door inbrekers. Een veilig alternatief is het GSM-alarmsysteem.

Wat is het GSM-alarmsysteem?

Het GSM alarmsysteem is een alarm met ingebouwd Sim-kaartje en accu. Een GSM-alarm kan dus altijd een bericht uitsturen als er ongebruikelijke beweging is. Je bent dan niet afhankelijk van internet/stroom in huis, en internet op je eigen telefoon.