Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarlemmermeer

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Haarlemmermeer heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Haarlemmermeer en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-haarlemmermeer

Alarminstallatie Haarlemmermeer plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional bekijkt de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarlemmermeer? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarlemmermeer en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Haarlemmermeer?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Haarlemmermeer hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Haarlemmermeer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarlemmermeer (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarlemmermeer. Zij werken met gangbare merken als Eyseo en Duracell. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Lisse, Teylingen, Heemstede en Bloemendaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Haarlemmermeer te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haarlemmermeer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy + Yale, Eve, Netamo, Arlo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haarlemmermeer?

De kosten van een slim alarmsysteem in Haarlemmermeer voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1425,00. De exacte prijs hangt af van het soort systeem, de additionele services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Haarlemmermeer.


Postcodegebied: 2150, 2151, 2152, 2153

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie