Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bloemendaal

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bloemendaal heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs tonen wij populaire details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bloemendaal en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-bloemendaal

Alarminstallatie Bloemendaal laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bloemendaal? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bloemendaal en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Bloemendaal?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Bloemendaal laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 – €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bloemendaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bloemendaal (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bloemendaal. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ajax en Cooper. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Heemstede, Haarlemmermeer, Zandvoort en Haarlem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bloemendaal te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bloemendaal vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link of Eufy, Hombli, Yale, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bloemendaal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bloemendaal voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1350,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Bloemendaal.


Postcodegebied: 2060, 2061

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie