Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarlem

Dankzij een alarmsysteem in Haarlem voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Haarlem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-haarlem

Alarminstallatie Haarlem laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarlem? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarlem en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Haarlem?

Vraag offertes op bij bedrijven in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Haarlem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haarlem.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarlem (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarlem. Zij kunnen je helpen met merken zoals Netgear en Pulsar. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Zandvoort, Bloemendaal, Velsen en Heemskerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Haarlem te limiteren. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Haarlem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ, D-Link + Eufy, Yale, Netamo, Arlo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Haarlem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Haarlem voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Haarlem.


Postcodegebied: 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie