Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Noord-Holland

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Provincie Noord-Holland beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp tonen wij populaire info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Provincie Noord-Holland en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

Alarminstallatie Provincie Noord-Holland laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Noord-Holland? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Noord-Holland en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Provincie Noord-Holland?

Ontvang gratis offertes van specialisten in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in deze regio houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Provincie Noord-Holland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Provincie Noord-Holland te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Provincie Noord-Holland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Provincie Noord-Holland voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1150,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het type installatie, de extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Provincie Noord-Holland.


Bekijk verschillende installateurs in Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Dijk en Waard, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Bergen Noord-Holland, Castricum, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.