Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Helder

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Den Helder beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je uitgebreide informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Den Helder en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-den-helder

Alarminstallatie Den Helder laten installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Helder? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo ontdek je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Helder en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Den Helder?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Den Helder kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 – €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Den Helder.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Helder (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Helder. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aritech en Consul. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Texel, Alkmaar, Hollands Kroon en Schagen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Den Helder te beperken. Lees ook meer info over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Den Helder vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch & Eufy, Hombli, Arlo, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Den Helder?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Den Helder voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1400,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Den Helder.


Postcodegebied: 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie