Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alkmaar

Door middel van een alarmsysteem in Alkmaar verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Alkmaar en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-alkmaar

Alarminstallatie Alkmaar installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en waarschuwt de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alkmaar? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alkmaar en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Alkmaar?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Alkmaar gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot wel €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Alkmaar.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alkmaar (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alkmaar. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Networx en De Raat. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Heiloo, Bergen Noord-Holland, Texel en Den Helder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Alkmaar te beperken. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Alkmaar vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam + Yale, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Alkmaar?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Alkmaar voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Alkmaar.


Postcodegebied: 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie