Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ursem

Door het installeren van een alarmsysteem in Ursem is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ursem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-ursem

Alarminstallatie Ursem aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ursem? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor bepaal je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ursem en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ursem?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Alkmaar laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot wel €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ursem.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ursem (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ursem. Zij werken met gangbare merken als WBox Technologies en Jockel. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Berkhout, De Goorn, Ursem en Spierdijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Ursem te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Ursem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam + Netamo, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ursem?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ursem voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1075,00. De echte prijs is afhakelijk van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de actuele status is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ursem.


Postcodegebied: 1636, 1646

Plaats een reactie