Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Veen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Veen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Veen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-veen

Alarminstallatie Veen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Veen? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Veen.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Veen?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Altena laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot wel €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 tot €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Veen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Veen (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Veen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Paxton en CQR. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Genderen, Eethen, Wijk en Aalburg en Nieuwendijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Veen te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Veen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link of Eve, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Veen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Veen voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1425,00. De totale prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Veen.


Postcodegebied: 4264

Plaats een reactie