Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stedum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Stedum is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs delen wij handige details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Stedum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-stedum

Alarminstallatie Stedum plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stedum? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stedum en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Stedum?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Eemsdelta beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Stedum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stedum (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stedum. Zij werken met gangbare merken als Hikvision en Marmitek. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Westeremden, Garsthuizen, Loppersum en Garrelsweer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Stedum te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Stedum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link & Netamo, Hombli, Arlo, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Stedum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Stedum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1025,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Stedum.


Postcodegebied: 9921

Plaats een reactie