Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Garrelsweer

Door middel van een alarmsysteem in Garrelsweer beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Garrelsweer en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-garrelsweer

Alarminstallatie Garrelsweer laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Garrelsweer? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Garrelsweer en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Garrelsweer?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eemsdelta laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Garrelsweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Garrelsweer (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Garrelsweer. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Nedis en Masterlock. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Loppersum, Stedum, Wirdum en t Zandt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Garrelsweer te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Garrelsweer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch & Hombli, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Garrelsweer?

De kosten van een slim alarmsysteem in Garrelsweer voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1475,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Garrelsweer.


Postcodegebied: 9918

Plaats een reactie