Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Loppersum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Loppersum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Loppersum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-loppersum

Alarminstallatie Loppersum laten installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Loppersum? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Loppersum en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Loppersum?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eemsdelta houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 – €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Loppersum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Loppersum (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Loppersum. Zij hebben ervaring met merken als Cadxx en Venitem. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Stedum, Westeremden, Garrelsweer en Wirdum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de kans op inbraak in Loppersum te limiteren. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Loppersum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy + Yale, Eve, Netamo, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Loppersum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Loppersum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1425,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type installatie, de extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Loppersum.


Postcodegebied: 9919

Plaats een reactie