Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Groningen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Provincie Groningen kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Provincie Groningen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

Alarminstallatie Provincie Groningen laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Groningen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Groningen.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Provincie Groningen?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in deze regio hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Provincie Groningen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Provincie Groningen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Provincie Groningen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Provincie Groningen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €925,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Provincie Groningen.


Bekijk verschillende installateurs in Zuidplas, Oss, Westerkwartier, Stadskanaal, Westerwolde, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Groningen, Eemsdelta en Het Hogeland.