Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldambt

Door middel van een alarmsysteem in Oldambt heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp lees je uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oldambt en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-oldambt

Alarminstallatie Oldambt laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldambt? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldambt en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Oldambt?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oldambt laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oldambt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldambt (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldambt. Zij werken met gangbare merken als Theben en Amex. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Groningen, Eemsdelta, Pekela en Veendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Oldambt te verminderen. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oldambt vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link & Hombli, Netamo, Yale, Eve, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oldambt?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oldambt voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1025,00. De exacte prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Oldambt.


Postcodegebied: 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie