Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwolda

Dankzij een alarmsysteem in Nieuwolda is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp vind je uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nieuwolda en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-nieuwolda

Alarminstallatie Nieuwolda laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwolda? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwolda.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Nieuwolda?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Oldambt kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot en met €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Nieuwolda.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwolda (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwolda. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ramcro en Western Digital. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Wagenborgen, Woldendorp, Nieuw Scheemda en t Waar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Nieuwolda te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Nieuwolda vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ of Hombli, Yale, Eufy, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nieuwolda?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nieuwolda voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1150,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De operator waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Nieuwolda.


Postcodegebied: 9944

Plaats een reactie