Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wapenveld

Dankzij een alarmsysteem in Wapenveld is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp bieden we populaire details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Wapenveld en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wapenveld

Alarminstallatie Wapenveld laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist controleert het signaal en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wapenveld? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wapenveld.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Wapenveld?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Heerde houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 – €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot +/- €2800,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wapenveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wapenveld (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wapenveld. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als ABUS en Neovo. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Vorchten, Veessen, Vaassen en Oene.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Wapenveld te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Wapenveld vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link of Arlo, Yale, Netamo, Hombli, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wapenveld?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Wapenveld voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1100,00. De totale prijs hangt af van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €50,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Wapenveld.


Postcodegebied: 8181, 8190, 8191

Plaats een reactie