Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oeffelt

Dankzij een alarmsysteem in Oeffelt kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs check je handige informatie over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Oeffelt en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oeffelt

Alarminstallatie Oeffelt aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger kijkt direct mee en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oeffelt? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oeffelt en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oeffelt?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Land van Cuijk houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot wel €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oeffelt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oeffelt (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oeffelt. Zij hebben ervaring met merken als Venitem en Proteq. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Haps, Landhorst, Linden en Gassel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Oeffelt te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oeffelt vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link, D-Link + Eve, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oeffelt?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oeffelt voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1125,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra services zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Oeffelt.


Postcodegebied: 5441

Plaats een reactie