Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuid-Scharwoude

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zuid-Scharwoude kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp bieden we handige info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Zuid-Scharwoude en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-zuid-scharwoude

Alarminstallatie Zuid-Scharwoude plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuid-Scharwoude? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuid-Scharwoude.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Zuid-Scharwoude?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Dijk en Waard houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zuid-Scharwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuid-Scharwoude (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuid-Scharwoude. Zij kunnen je helpen met merken zoals Camos en MDK. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Broek op Langedijk en Aartswoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Zuid-Scharwoude te verkleinen. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zuid-Scharwoude vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy & Eufy, Netamo, Arlo, Hombli, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zuid-Scharwoude?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zuid-Scharwoude voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €925,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Zuid-Scharwoude.


Postcodegebied: 1722

Plaats een reactie