Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hattem

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Hattem heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je handige details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Hattem en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-hattem

Alarminstallatie Hattem aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hattem? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hattem en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hattem?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hattem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hattem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hattem (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hattem. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Duracell en FireAngel. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Zwartewaterland, Nunspeet, Zwolle en Westerveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Hattem te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hattem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link, Bosch + Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hattem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hattem voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1450,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Hattem.


Postcodegebied: 8050, 8051, 8052

Plaats een reactie