Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schijf

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Schijf heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien vergelijk je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Schijf en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-schijf

Alarminstallatie Schijf laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schijf? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schijf en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Schijf?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Rucphen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot wel €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Schijf.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schijf (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schijf. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sentry en Clarius. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Wouw, Nispen, Sprundel en St. Willebrord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Schijf te limiteren. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Schijf vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Yale, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schijf?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Schijf voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1250,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Schijf.


Postcodegebied: 4714, 4721, 4722

Plaats een reactie