Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Woerden

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Woerden kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp bieden we handige info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend bekijk je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Woerden en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-woerden

Alarminstallatie Woerden installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Woerden? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Woerden en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Woerden?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Woerden kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 – €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Woerden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Woerden (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Woerden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Konig en Jablotron. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein en Oudewater.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de kans op inbraak in Woerden te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Woerden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link + Yale, Eufy, Eve, Hombli, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Woerden?

De kosten van een goed alarmsysteem in Woerden voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1050,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten controleert een centralist of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €45,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Woerden.


Postcodegebied: 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie