Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudewater

Door het installeren van een alarmsysteem in Oudewater voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij goede info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oudewater en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oudewater

Alarminstallatie Oudewater installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional onderzoekt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudewater? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier weet je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudewater.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oudewater?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Oudewater hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot +/- €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot wel €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 – €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Oudewater.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudewater (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudewater. Zij werken met gangbare merken als Urmet en Risco. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Nieuwegein, Woerden, Montfoort en Lopik.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Oudewater te verminderen. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oudewater vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link + Netamo, Yale, Hombli, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oudewater?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oudewater voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1025,00. De totale prijs hangt af van het soort alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oudewater.


Postcodegebied: 3420, 3421

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie