Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Papekop

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Papekop heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij uitgebreide info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij hier verschillende beveiligingsbedrijven in Papekop en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-papekop

Alarminstallatie Papekop laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Papekop? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Papekop.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Papekop?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Oudewater beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Tevens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot wel €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Papekop.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Papekop (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Papekop. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Unisafe en Velleman. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Driebruggen, Waarder, Linschoten en Haarzuilens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Papekop te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Papekop vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link, EZVIZ of Hombli, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Papekop?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Papekop voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €825,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Papekop.


Postcodegebied: 3464

Plaats een reactie