Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haarzuilens

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Haarzuilens beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we praktische info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste vergelijk je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Haarzuilens en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-haarzuilens

Alarminstallatie Haarzuilens installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haarzuilens? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haarzuilens en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Haarzuilens?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Utrecht kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haarzuilens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haarzuilens (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haarzuilens. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Interlogix en Videotec. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Linschoten, Papekop, De Meern en Vleuten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Haarzuilens te limiteren. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haarzuilens vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam + Yale, Netamo, Eufy, Eve, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Haarzuilens?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Haarzuilens voor thuis liggen tussen de €325,00 en €825,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Haarzuilens.


Postcodegebied: 3455

Plaats een reactie