Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Olst

Dankzij een alarmsysteem in Olst verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Olst en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-olst

Alarminstallatie Olst aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Olst? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan maak je een plan welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Olst.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Olst?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Olst-Wijhe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot wel €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Olst.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Olst (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Olst. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ring en Aritech. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Wesepe, Wijhe, Nieuw Heeten en Heeten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Olst te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Olst vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ + Eufy, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Olst?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Olst voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1025,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera voor €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Olst.


Postcodegebied: 8120, 8121

Plaats een reactie