Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Welsum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Welsum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp vind je praktische info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Welsum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-welsum

Alarminstallatie Welsum laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Welsum? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Welsum en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Welsum?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Olst-Wijhe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 – €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1450,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Welsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Welsum (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Welsum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Mobiak S.A. en IIyama. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Marle, Swifterbant, Veessen en Vorchten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Welsum te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Welsum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ & Hombli, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Welsum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Welsum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1250,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Welsum.


Postcodegebied: 8196

Plaats een reactie