Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overschild

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Overschild verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we populaire info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Overschild en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-overschild

Alarminstallatie Overschild laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Overschild? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overschild.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Overschild?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot +/- €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Overschild.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overschild (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overschild. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ecoline en Newlec. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Schildwolde, Hellum, Luddeweer en Lageland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Overschild te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Overschild vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link & Yale, Eufy, Netamo, Arlo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Overschild?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Overschild voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Overschild.


Postcodegebied: 9625

Plaats een reactie