Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Luddeweer

Door het installeren van een alarmsysteem in Luddeweer beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je uitgebreide informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Luddeweer en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-luddeweer

Alarminstallatie Luddeweer laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert analyseert de situatie en belt direct de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Luddeweer? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Luddeweer.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Luddeweer?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Groningen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot wel €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 tot en met €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Luddeweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Luddeweer (november 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Luddeweer. Zij werken met gangbare merken als Videotec en Pulsar. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Overschild, Schildwolde, Lageland en Lageland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Luddeweer te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Luddeweer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link, TP-Link + Eufy, Yale, Arlo, Hombli, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Luddeweer?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Luddeweer voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1250,00. De totale prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Luddeweer.


Postcodegebied: 9624

Plaats een reactie