Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lageland

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lageland beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp bieden we handige details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lageland en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-lageland

Alarminstallatie Lageland laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lageland? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lageland.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Lageland?

Vergelijk tarieven van installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot wel €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lageland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lageland (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lageland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Notifier en Interlogix. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Luddeweer, Overschild, Lageland en Slochteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Lageland te verkleinen. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Lageland vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link, D-Link of Eufy, Arlo, Netamo, Eve, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lageland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lageland voor thuis liggen tussen de €600,00 en €900,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Lageland.


Postcodegebied: 9623

Plaats een reactie