Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Slochteren

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Slochteren beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij handige details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Slochteren en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-slochteren

Alarminstallatie Slochteren laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Slochteren? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Slochteren en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Slochteren?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot wel €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Slochteren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Slochteren (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Slochteren. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als ATV en Western Digital. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Lageland, Lageland, Froombosch en Woudbloem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Slochteren te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Slochteren vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy, Bosch + Eufy, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Slochteren?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Slochteren voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1025,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Slochteren.


Postcodegebied: 9620, 9621

Plaats een reactie