Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Woudbloem

Door middel van een alarmsysteem in Woudbloem is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp tonen wij goede informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Woudbloem en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-woudbloem

Alarminstallatie Woudbloem laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Woudbloem? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Woudbloem.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Woudbloem?

Vraag offertes op bij specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot wel €1650,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Woudbloem.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Woudbloem (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Woudbloem. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Cadxx en VanderBilt. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Froombosch, Slochteren, Harkstede en Scharmer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Woudbloem te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Woudbloem vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch + Eve, Eufy, Arlo, Netamo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Woudbloem?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Woudbloem voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1050,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra services zoals camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per unit. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Woudbloem.


Postcodegebied: 9618

Plaats een reactie