Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bakkeveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Bakkeveen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede informatie over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Bakkeveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-bakkeveen

Alarminstallatie Bakkeveen installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bakkeveen? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor weet je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bakkeveen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bakkeveen?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Opsterland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Bakkeveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bakkeveen (november 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bakkeveen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sanyo en Velleman. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Beetsterzwaag, Nij Beets, Wijnjewoude en Boelenslaan.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Bakkeveen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bakkeveen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link of Yale, Hombli, Arlo, Eve, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bakkeveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bakkeveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1500,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bakkeveen.


Postcodegebied: 9243

Plaats een reactie